Finalizarea campaniei - SectorBall la sate - a luat sfarsit

Data: 11 January 2011
Sursa: SectorBall

Asociatie Maghiara de Sectorball a castigat un proiect in colaborare cu guvernul norvegian, prin care incearca sa aduca in mai multe tari (incluzand si Romania) fotbalul de masa - SectorBall. In cadrul acestui proiect, in perioada iulie 2010 si decembrie 2010 s-a desfasurat o campanie de popularizare a jocului SectorBall in judetul Mures.

S-a prezentat jocul la diverse cluburi sportive din judet, iar acolo unde acesta a prezentat interes pentru localnici, s-a donat un set intreg de joc (masa, jucatori, porti). De astfel de set de joc a beneficiat peste 25 de localitati din judet (Satu Nou, Corunca, Livezeni, Teremia, Agristeu si multe altele).

"Speram ca aceste localitati sa isi dezvolte echipe locale de SectorBall, astfel incat in viitorul apropiat sa avem un campionat judetean cu adevarat competitiv. " - a declarat Valics Lehel, unul din promotorii acestui sport.

"Joc acest sport de peste 40 de ani. Cu ajutorul acestui sport, am reusit sa vad lumea, sa imi gasesc prieteni, sa creez comunitati de SectorBall in diverse colturi ale lumi, incepind din Australia, Brazilia si multe alte tari, cat si in Romania. Putini stiu ca de fapt acest sport are un istoric in Romania, mai ales in zona judetului Mures, zone de unde avem campion mondial si european la SectorBall - si anume, Pakai Gyorgy. Incercam acum extinderea acestui joc in mai multe locatii si speram sa ajungem in curand si in alte judete din Romania." - a declarat Horvath Imre, reprezentantul Asociatiei Maghiare de Sectorball.

| De prin presa | Evenimente-Concursuri |