Echipamente

Masa de joc

Partidele Sector Ball sunt jucate pe o masă de concurs. Materialul mesei de joc este aleatoriu. Dimensiunile: lungimea 170 – 185 cm, lăţimea 110 – 125 cm, marginile sunt prevăzute cu o bordură înaltă de 5 – 10 mm. Suprafaţa aceteia este perfect netedă, cu o alunecare uniformă, culoarea este verde, marcajul alb.
Spaţiul de joc delimitat prin marcaje are lungimea de 140 -160 cm, şi lăţimea de 95 – 105 cm. Liniile de delimitare în lungime sunt linii de margine, iar liniile mai scurte, perpendiculare sunt numite liniile de bază. Linia marcată la jumătatea liniilor de margine reprezintă linia mediană, iar la mijlocul acesteia este punctul central al terenului. Cercul cu raza de 10 cm, trasat din linia centarală, este cercul central.Partea a liniilor de baza dintre cele două bare ale porţii este numită linia de marcare. Lungimea este de 13 cm, măsoara 6,5 cm de la linia de bază în stânga şi în dreapta.
Prim planul portii este delimitat de liniile perpendiculare de 7-7 cm măsurate la o distanţă de 14 cm în stânga şi dreapta pornind de la punctul central al liniei mediane în direcţia terenului de joacă şi spaţiul delimitat de linia dreaptă care uneşte punctele lor finale.
Careul de pedeapsă este delimitat de liniile perpendiculare de 27-27 cm, măsurând 20 – 20 cm, trasate de la linia fundamentală în direcţia terenului de joc şi de liniile care unesc punctele finale.
Locul de penalizare este punctul cu diametrul de 3mm, măsurat la 14 cm de la linia fundamentală spre terenul de joc. Semicercul de penalizare este un cerc cu raza de 10 cm, trasat pe liniile de delimitare, paralele cu linia fundamentală a careului de pedeapsă, iar punctul de pedeapsă este în centru. Arcul de cerc este un semicerc cu raza de 2 cm trasat de la punctul de întâlnire a liniilor de margine şi liniile mediane.
Liniile spaţiului de joc nu pot fi mai late de 3 mm şi, din punctul de vedere al jocului, acestea aparţin mereu spaţiului pe care îl delimitează. Mingea sau jucătorul care se află pe linie se va considera că se află pe spaţiul delimitat de aceea linie. Linia mediană aparţine careului de apărare al echipei care urmează să joace (careului propriu) .
Liniile care delimitează careul de joc şi spaţiul dintre cadrul de joc pot avea o lăţime de 10 – 12 cm lângă linia de margine, iar după linia fundamentală 12 – 15 cm. Este de preferat ca masa de joc să fie ridicată la o inălţime de 70-80 cm.

Poarta de joc

Cadrul porţii de joc poate fi fabricat din orice material solid, diametrul nu poate fi sub 3 mm, dar nu poate depăşi 5 mm. Lăţimea interioară a porşii este de 13 cm, inălţimea de 5 cm, adâncimea recomandată este de 8 – 10 cm. Porţile vor fi prevăzute cu o plasă. Poarta nu va fi fixată pe masa de joc, pentru a putea fi indepărtată în caz de nevoie.

Jucătorii

Echipele concurente la Sector Ball sunt formate din marionete: un portar şi 10 jucători de teren. Forma lor şi materialul din care sunt fabricate este opţional, fiind interzise doar cele din metal, de asemenea cele din plastic, sau cele conţinând materiale lipicioase care ar murdări masa de joc, mingea sau jucătorii. Limita superioară a mărimii jucătorilor de teren: diametrul de 5 cm, inălţimea 2,5 cm.
Cu scopul deosebirii lor, jucătorii vor fi marcaţi vizibil si uniform ( înscrisuri, podoabe, numerotări, etc.).

Mingea de joc

Partidele de Sector Ball vor fi jucate uniform cu mingea autentificată IBFM. Materialul mingii este de compoziţie sintetică standard. Forma acestuia este un disc canelat pe ambele părţi. Dimensiuni: diametrul 13 mm, înălţimea 2,6 mm, adâncimea canelării 0,15 mm, lăţimea marginii de alunecare 1,5 mm.

Bagheta de joc

Cea mai răspândită modalitate de punere în mişcare a jucătorilor este prin manevrarea cu bagheta de joc.
Materialul şi dimensiunile baghetei de joc sunt facultative. Este permisă folosirea ei, dar nu este obligatorie. Există baghete de împins normale şi inălţate, si ambele sunt de două feluri: de pasare şi de şutare.

Măsurătoarea de sector

Măsuratoarea de sector este aparatul de măsurat standard folosit la punerea în practică a regulamentului de sector. Materialul este aleatoriu, grosimea de maximum 1 mm. Dimensiunile: raza arcului mai mic este de 2,5 cm, diametrul de 3 cm, raza arcului mai mare de 7 cm, diametrul de 4,5 cm.
Măsurătoarea de sector este prevăzută cu mâner şi linie mediană, care asigură o măsuratoare corectă. La campionatele Sector Ball se pot folosi doar măsurătorile acreditate ISBF

Substanţe de recondiţionare a suprafeţei şi utilizare lor

Suprafaţa terenului de concurs necesită o curăţare între competiţii sau pe timpul pauzelor de joc.
Materialul folosit pentru recondiţionarea suprafeţelor este pudră „fără particule care zgârie" sau substanţă permisă de Comisia de Joc, care se va aplica pe suprafaţa terenului de joc cu un burete sau cu ajutorul unei cârpe de şters, în cantitatea dorită pe ambele caree de joc. Recondiţionarea suprafeţelor va fi efectuată de jucători, fiind permisă în caz de nevoie şi pe timpul pauzelor.
În cazul în care un jucător contestă cantitatea de pudră aplicată, ceea ce îi stă în drepturi, folosind acelaşi stergător, acestal va îndepărta cantitatea pe care o consideră a fi în surplus.